Bike&Bed

Što je Bike&Bed?

Bike&Bed je sustav smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista (cikloturista). Za takvu vrstu usluge nužno je pružiti specifične usluge koje takva vrsta gostiju traži. Pored toga, takav sustav povezuje se sa svim ostalim uslugama koje se za bicikliste pružaju u Brodsko-posavskoj županiji (staze, biciklistički vodiči, pružanje strukovnih usluga poput najma, servisa, prijevoza, sudjelovanje na manifestacijama i slično).

Objekti u sustavu Bike&Bed redovito se promoviraju putem različitih promotivnih kanala u turističkom sektoru Brodsko-posavske županije (TZ Brodsko-posavske županije, Brodsko-posavska županija, lokalne turističke zajednice, smještajni objekti, organizatori manifestacija, privatni iznajmljivači i drugi).

Tko se može prijaviti?

Iskazati interes za uvrštenje u sustav Bike&Bed može bilo koji pružatelj usluga smještaja koji smatra da može zadovoljiti tražene kriterije: apartmani, kuće za odmor, boutique hoteli, hoteli, agroturizmi (s ponudom smještaja)…

www.slavonia-bike.com/Bike-Bed

Nakon inicijalne prijave i kontakta s Bike&Bed savjetnikom, uvrštenje u sustav moguće je nakon zadovoljavnja svih traženih uvjeta.

Što se dobiva uvrštenjem?

Ulaskom u sustav Bike&Bed Brodsko-posavske županije, uručuje Vam se certifikat i službena tabla za pročelje objekta kao dokaz o uvrštenju u sustav.

Vaš će smještajni objekt biti besplatno promoviran kroz brojne službene materijale putem službene web-stranice www.slavonia-bike.com, www.tzbpz.hr, promotivnim tiskanim materijalima, online promocijom, promocijom u suradnji s manifestacijama i slično.

Koja je cijena?

Pregled i uvrštenje objekta u Bike&Bed sustav jest besplatno. S Vaše strane potrebna je minimalna investicija u prostor za bicikle, osnovne alate i opremu, kako biste u Vašem objektu pružili uvjete koji su traženi u Bike&Bed sustavu.

O kojem se obimu investicije radi, saznat ćete od naših savjetnika prilikom njihovog obilaska Vašeg objekta.

Međutim, pored investiranja u opremu i objekt, potrebno je uložiti u vaše znanje i kompetencije! Potrebno je znati informacije i odgovore na pitanja koja bi mogla zanimati vaše goste bicikliste, što će vas i vaš objekt prikazati kao istinski Bike&Bed objekt.

Za ovu vrstu kompetencije potrebno je malo vremena i truda, a ne iziskuje novčano ulaganje.

Sam certifikat traje dvije godine, nakon čega je potrebno izvršiti kontrolni pregled.

Kategorije objekata

Objekti su svrstani u sljedeće kategorije:

Bike&Bed – manji privatni objekti poput apartmana ili kuća za odmor. U odnosu na hotelske objekte uglavnom imaju manji obim usluga koje pružaju, ali nude osobniji pristup gostima. Ovoj skupini objekata omogućen je ulaz u svim razinama kvalitete. Ovo je ujedno i najbrojnija skupina koja olakšava jednu od temeljnih ideja Bike&Bed sustava: putovanje gostiju iz dana u dan, uz noćenje svake večeri na drugom mjestu – u drugom objektu.

Boutique Bike hotels – mali tzv. obiteljski hoteli. Nude odličnu kombinaciju personaliziranog pristupa gostima i višu kvalitetu usluge, čime su odličan odabir za goste različitog profila. Mnogi njihovi gosti godinama se vraćaju nakon prvog boravka, što potvrđuje dobar omjer usluge i cijene.

Bike hotels – hoteli s velikim smještajnim kapacitetima i cijelim nizom usluga koje pružaju svojim gostima. Zbog već postojećeg kadrovskog i infrastrukturnog kapaciteta, od ovakvih se objekata traži viši rang kvalitete i obima usluga.

IB&B savjetnici

Nakon prijave za uvrštenje u sustav Bike&Bed, naši savjetnici će vas uskoro posjetiti, pregledati Vaš objekt te Vam dati savjete kao se najbolje i najefikasnije prilagoditi kriterijima Bike&Bed sustava i iskoristiti Vaš potencijal. Oni će vršiti inicijalni pregled, ali i periodične i kontrolne obilaske, u cilju zadržavanja i poboljšavanja kvalitete samog objekta.

Oko sustava Bike&Bed uglavnom ćete komunicirati s jednim savjetnikom zaduženim za Vaše područje, koji će dobro poznavati Vaš objekt, specifične uvjete poslovanja i Vaše potrebe.

Kriteriji

1. Informacije o biciklističkoj i turističkoj ponudi
općenite informacije o biciklističkim i ostalim turističko-ugostiteljskim uslugama u okolici, biciklističkim stazama, dostupnosti informativnih materijala, savjetima za planiranje vožnji, kontakt-telefon, bicilističko znanje osoblja u objektu, dostupan internet

2. Prostor za bicikle i opremu
izdvojene, dobro osigurane i lako dostupne prostorije za čuvanje bicikala i prtljage, punjenje baterija za e-bicikle, nosači bicikala

3. Servis i popravak bicikala
opremljenost alatom, priborom i sredstvima za održavanje i popravak bicikla, mogućnost prijevoza do obližnjeg servisa, osposobljenost osoba za pomoć pri servisiranju, ponuda rezervnih dijelova

4. Mogućnost pranja i sušenja odjeće

5. Najam bicikala i kaciga

6. Prijevoz biciklista, bicikala i opreme, besplatno ili uz nadoplatu
prijevoz biciklista ili opreme u slučaju kvara, prijevoz do ostalih oblika prijevoza, do idućih smještajnih objekta

7. Prehrana prilagođena biciklistima
prilagođena prehrana, dodatna prehrana, dodatni obroci

8. Ostalo
dostupna pitka voda, dostupna prva pomoć, usluga masaže, parkiralište, dodatni programi

» Preuzmite brošuru Bike&Bed Brodsko-posavske županije (PDF)

Obrazac za prijavu u sustav Bike&bed

Putem donjeg obrasca možete prijaviti Vaš objekt u Bike&Bed sustav.
Nakon prijave dobit ćete potrebne informacije emailom.